Grădiniţa EuroEd Iași Este mediul ideal de dezvoltare pentru copii fericiţi, independenţi, creativi, inteligenţi cognitiv și emoțional. Educația copilului tău contează!
Grădiniţa EuroEd Iași Este locul unde COPILĂRIA, cu farmecul ei, este la ea acasă şi unde fiecare copil este călăuzit pe propriul drum, pentru a creşte frumos.
Grădinița EuroEd Iași Are o tradiţie de 19 ani în învăţământul preşcolar, parcurs marcat de realizări, satisfaţii, lecţii învăţate și proiecte educaţionale de excepție.
Preșcolarii grupei mari, Grupa Broscuțelor Țestoase, coordonați de Alexandra Hanu și Andreea Alexandru au încheiat ultimul an de grădiniță alături de părinți. Pentru ca părinții să nu uite de momentele lor din copilărie, iar copiii să și le aducă aminte pe acestea peste ani, preșcolarii și-au invitat familiile să participe alături de ei la jocuri distractive și amuzante. Great Day together !
Grupa smart a avut astăzi ultima serbare la grădiniță...din toamnă sunt școlari! Mulțumim părinților pentru momentul minunat pregătit în serbare! Felicitări dragi bobocei!
Momente de poveste la castelul medieval al fluturașilor: dansuri minunate, poezii emoționante, bucurie si multa distractie. Am avut parteneri de călătorie in timp părinții fluturașilor care au dovedit ca imaginatia nu are limite!
Astăzi, albinuțele au călătorit împreună cu părinții în lumea basmelor, unde: Cu Albă ca Zăpada s-au jucat, Și cu Cenușăreasa au vorbit Cuvinte magice ea le-a șoptit. Motanul încălțat era și el, Bunica și Scufița Roșie, Alice, Pinocchio și Apolodor Erau și ei în lumea Basmelor.
Astăzi, 5 iunie 2019, am sărbătorit împreună cu cei de la Apavital "Ziua Mondială a Mediului". Am făcut cunoștință cu picătura Avi.
Astăzi copiii grupei mari au participat la Festivalul Jocului, organizat de grădinița cu program prelungit nr 16, Iași. Mulțumim pentru oportunitate, copiii s-au distrat și s-au bucurat de darurile primite.
We may be your teachers but we also have a lot more things to learn from you, especially, how to laugh with all your hearts. Happy children’s day!
Luni, 20.05.2019, preșcolarii grădiniței Euroed au participat la XI-a ediție a frumosului Festival intercultural ,, Caruselul prieteniei", organizat de Grădinița cu program prelungit nr.13. Multumim pentru invitație. Felicitări dragi copii!
Preșcolarii grupei mari, îndrumați de teacher Alexandra Hanu, teacher Andreea Alexandru și teacher Marinica Matei, au participat pe 17 aprilie la concursul "Creează Eco, dăruiește din suflet". Concursul a avut ca scop primordial educarea spiritului ecologic al copiilor și implicarea acestora în activități de îmbunătățire a Mediului înconjurător prin colectarea de materiale reciclabile și transformarea acestora în costumații de festival. Tema costumelor a fost "Prințesa fermecată și cavalerii curajoși", invitând publicul pe tărâmul poveștilor.
Trupa Grădiniței EuroEd îndrumați de Prof. Paraschiv Cosmina, Teacher Andreea, teacher Marinica Mitria Maftei și Teacher Alexandra Hanu a urcat azi pe scena Palatului Copiilor în cadrul festivalului Gradifest. Mulțumim organizatorilor pentru oportunitate și felicitări tuturor copiilor! Au fost naturali, simpatici și au dovedit încă odată că sunt implicați și dau tot ce e mai bun! Felicitări!
Astazi a fost despre umor... Un strop de umor la Palatul copiilor. O zi în care copiii grupei mari, alături de teacher Andreea, Roxana și Marinica au dovedit ca a face teatru e o măiestrie, o provocare, dar și satisfacție. Au jucat într-o parodie după piesa "Iedul cu trei capre" și le-a ieșit foarte bine. Felicitări!
Preșcolarii grupelor mari au participat la concursul "Periuța Fermecată". Prima etapă a avut loc la Școala Primară Euroed, continuând apoi, cu etapa a doua ce a avut loc la Teatrul Luceafărul din Iași. Pentru fiecare prescolar, teacher, dar și părinte, aceasta activitate a fost unică și deosebită, deoarece fiecare a avut ocazia de a învăța mai multe despre igiena orală. Concursul s-a desfășurat pe mai multe probe: o proba cu întrebări cum ar fi: cum arată o gingie sănătoasă? De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți? Ce alimente trebuie consumate pentru a nu îmbolnăvi dinții? Pe care trebuie să le evitam? Ce este o carie?... A doua probă a constat în demonstrarea spălării corecta a dinților; a treia în mestecarea corectă a unui măr; a patra proba a constat în reprezentarea unui moment artistic, iar a cincea în realizarea unor desene cu tema concursului. A fost o activitate complexa dar plină de informații foarte utile, de zâmbete sănătoase și distracție maximă!
Astăzi, 05.04.2019, părinții grupei mijlocii, grupa fluturașilor, au fost invitați de onoare, alături de conducerea instituției si de celelalte cadre didactice la o lecție demonstrativă. Activitatea desfășurată a fost una de tip integrat limba engleză si matematică. Obiectivele urmărite pe parcursul activității au vizat recunoașterea numerelor în concentrul 1-5, asocierea numărului la cantitate, efectuarea compunerii și descompunerii numerelor, recunoașterea culorilor și pozițiilor spațiale în limba engleză.
Astazi, 22 Martie 2019, de Ziua Mondiala a Apei, am discutat despre importanta apei in natura, iar dna asistenta, Alina Burghelea, ne-a explicat de ce este importanta apa pentru organismul nostru, de ce trebuie sa bem apa si cum ne ajuta aceasta sa avem un corp si o minte sanatoasa!
Câțiva dintre preșcolarii grupei smart au fost astăzi în cadrul unui concurs de științe și experimente Intitulat Preșcolari în Lumea Științei". Acolo, sub atenta îndrumare a prof. Marinica Mitria Maftei și Roxana Neagu, copiii au îmbinat pasiunea cu ingrediente uzuale și au descoperit cât de fantastică poate fi știința
Activitate practica- Grupa Smart!
The TIK project aims to implement a multidisciplinary and holistic approach to pre-primary education in order to develop children’s cognitive and pre-cognitive social skills, through innovative pedagogic materials and ad hoc references methodological concepts. Preșcolarii grupelor mari și mijlocii au fost implicați în proiect prin crearea de imagini ale legendelor.
Părinții s-au implicat în activitățile de citit povești și legende preșcolarilor noștri în cadrul Proiectului European Erasmus + TIK. Scopul acestui proiect este să implementeze o abordare holistică și multidisciplinară pentru a dezvolta abilitățile sociale și cognitive ale preșcolarilor prin materiale pedagogice inovative.
Se spune că în noaptea de 5 Decembrie, Moș Nicolae aduce dulciuri copiilor cuminți și un băț copiilor obraznici. Elevii noștri au lustruit ciuboțelele, au împodobit bradul și au fost răsplătiți din plin. Ne-am adus însă aminte și de copiii nevoiași care sunt în situații mai nefericite decât noi, și am oferit din daruri copiilor de la Asociația Salvați Copiii, Iași.
Activitățile desfășurate de „Centenarul Unirii” i-au ajutat pe copii să se descopere pe ei înșiși. Au aflat lucruri despre țara în care trăiesc, au descoperit drapelul țării și ce reprezintă fiecare culoare pentru noi.
S-au realizat lucrări practice, de pictură, de modelaj, unde micuții au pus în practică cele învățate . Fiecare și-a realizat un mic steag apoi au făcut puțină mișcare prin dans, unde au învățat cum se dansează Hora, dar și alte dansuri tradiționale românești.
Nici activitățile de educație muzicală nu au lipsit. Așadar am ascultat imnul țării și s-au învățat primele strofe din acesta, dar și poezii despre țară („Țara mea”).
Copiii au acumulat cunoștințe despre animalele din pădure, cum arată, cum se numesc, unde se adăpostesc, cum se pregătesc înainte de venirea iernii, ce mănâncă și cum le putem ajuta. Pentru că nu ne putem întâlni cu animalele sălbatice în habitatul lor natural, preșcolarii noștri au dat dovadă de seriozitate și dorință de muncă în construirea unei machete ce reprezintă pădurea și adăposturile animalelor care locuiesc acolo.
Preșcolarii noștri au fost tare mândri să colecteze, să împacheteze și să dăruiască legume și fructe copiilor de la Școala Specială Constantin Păunescu. Copiii au adus fructe și legume pentru a le putea dona celor care au nevoie de ele; copii ca ei dar care au nevoie de ajutor special. Cu iubire față de alți copiii pe care nu îi cunosc, preșcolarii noștri au trimis îmbrățișări și gânduri bune. Prin zâmbetele pe care le aveau în timp ce pregăteau pachetele, ei exprimau bucuria de a dărui.
Am sărbătorit Halloween-ul printr-o petrecere pentru care copiii s-au îmbrăcat în costume ce reprezentau personajele lor preferate, dar și costume reprezentative acestei sărbători. Am descoperit că această tradiție vine din altă țară. Preșcolarii au avut ocazia de a juca faimosul Trick or Treat unde au împărțit și au primit bomboane, dar au învățat și poezia cu același nume.
Preșcolarii s-au bucurat de vremea bună și aerul curat mergând la „Cabana Bucium” unde au fost întâmpinați de organizatori cu îmbrățișări. Au avut parte de multe surprize în natură și s-au distrat alături de animatori care i-au provocat pe micuți în multe jocuri distractive.
Suntem încă mici, dar reușim să facem lucruri mari. Cu mult curaj, am încălecat caii de la crescătoria Muf Puf și ne-am învins temerile. Am descoperit alți oameni, alte locuri și animalele pe care le iubim atât de mult.
Am folosit ingrediente si am copt brioșe. Am învățat despe mărimi, despre ingrediente și despre amestecuri.
Am cumpărat legume din piață și am învățat să punem murături. Această experiență le-a plăcut foarte mult micuților pentru că au reușit singuri să își cumpere legumele și mai apoi să le pună la murat după rețeta bunicilor. Trăirile lor au fost transmise și părinților pentru că au mers acasă și au dorit să repete experiența alături de cei dragi.
Astăzi am învățat despre simțuri. Descoperind mai multe ne-am pus întrebarea „ce s-ar întâmpla dacă unul dintre simțuri nu ar exista?” Așadar, copiii au trebuit să ghicească ce fruct gustă sau ce fruct au găsit lipsindu-se de unul din simțuri...
Săptămâna legumelor s-a dovedit a fi și ea foarte rodnică. Preșcolarii au descoperit o varietate de legume, numai bune de strâns în anotimpul de toamnă și de a le putea descoperi pe fiecare în parte. Copiii și-au folosit simțurile și le-au gustat, le-au pipăit, le-au mirosit, le-au văzut. Iar pentru că sănătatea este pe primul loc, micuții au făcut o salată de legume cu care s-au delectat pe cinste.
Pentru că toamna este anotimpul bogățiilor și al varietății de culori pe care o oferă frunzele, preșcolarii au adunat frunze cu care s-au distrat și au realizat diferite lucrări.
Învățăm, explorăm și ne distrăm. – Grupa mare
Bucurându-se de zilele răcoroase dar pline de soare ale anotimpului de toamnă, copiii au făcut o plimbare în Piața Unirii unde au hrănit porumbeii și s-au distrat alături de ei. Experiența trăită alături de colegi a fost una care i-a impresionat mult de micuți.
Cei mici au învățat astăzi despre educație.
Preșcolarii au învățat ce înseamnă educația, cu ce îi ajută dacă mearg la grădiniță sau școală, ce pot învăța...S-a discutat despre ce meserii pot avea când vor fi mari, au împărtășit zâmbete și îmbrățișări, de asemenea au realizat lucrări din materiale reciclabile.