Școala Primară EuroEd Este instituția educațională care adaugă valoare și inovație sistemului clasic de educație.
Grădiniţa EuroEd Iași Este mediul ideal de dezvoltare pentru copii fericiţi, independenţi, creativi, inteligenţi cognitiv și emoțional. Educația copilului tău contează!
Fundația EuroEd Deține un portofoliu de peste 100 de proiecte naționale și internaționale implementate cu succes.
Fondată în 1992 în Iași, România, Fundația EuroEd este o organizație non-profit, non-guvernamentală dedicată credinței că educația este piatra de temelie a unei societăți înfloritoare și incluzive.
De peste 30 de ani, EuroEd s-a angajat în învățarea și dezvoltarea continuă a copiilor, tinerilor și adulților. Ne propunem să valorificăm potențialul fiecărui individ, considerând capacitatea umană ca o resursă cu mai multe fațete care cuprinde cunoștințe, abilități, competențe și idei care încurajează dezvoltarea durabilă. Munca noastră este condusă de dedicarea de a promova educația de înaltă calitate, incluziunea socială și împuternicirea personală pentru toți, în special pentru cei care se confruntă cu bariere în accesarea oportunităților educaționale.
La EuroEd, credem că educația ar trebui să fie disponibilă tuturor, indiferent de mediul lor socio-economic, rasă, sex sau circumstanțe personale. Misiunea noastră este dublă: să asigurăm dezvoltarea personală și profesională pentru fiecare individ și să creăm căi de integrare socială pentru grupurile marginalizate. Susținem și împuternicim persoanele dezavantajate, inclusiv refugiații, comunitățile marginalizate social, copiii cu talente excepționale și persoanele care se confruntă cu dificultăți economice, oferindu-le oportunități educaționale care promovează dezvoltarea durabilă.
Dezvoltăm programe sustenabile menite să contribuie la îmbunătăţirea practicilor şi politicilor publice pentru:
• dezvoltarea personală și profesională în conformitate cu abilitățile și obiectivele fiecăruia într-un mediu competitiv;
• utilizarea creativă a potențialului uman pentru o viață socială și economică activă;
• acces imparțial la noile tehnologii ca parte a dezvoltării profesionale și personale în societatea informațională actuală;
• modalități de îmbunătățire a nivelului de viață al oamenilor;
• furnizarea de programe și resurse educaționale de înaltă calitate pentru grupurile dezavantajate social;
• sprijin pentru diverse grupuri dezavantajate social sau persoane aflate în situație de risc;
• căi durabile către succes prin proiecte inovatoare concentrate pe educație inovatoare, creativitate, incluziune, digitalizare și responsabilitate civică și de mediu.
Prin inițiativele sale, Fundația EuroEd intenționează să acționeze ca un catalizator regional pentru dezbaterea și dezvoltarea proiectelor regionale și internaționale care ar trebui să faciliteze schimbul de idei și experiență în domeniul democrației și dezvoltării societății.
Istoric Fundația EuroEd
Fundația EuroEd a luat ființă în 1992 cu sprijinul British Council România și al Fundației Soros. Fundația EuroEd este o organizație non-profit cu sediul în Iași, România. Până în 1995, numele nostru a fost International House și ne concentram pe furnizarea de cursuri de limbi străine. În 1995 am devenit Centrul Internațional de Limbi. Ca urmare a extinderii constante a serviciilor, în 1998 au fost create alte două departamente: Centrul Regional pentru Educație și Comunicare și Centrul pentru Integrare Europeană.
Din 2000, numele nostru este Fundația EuroEd, un simbol al abordării noastre holistice a educației.
Prin Centrul pentru Integrare Europeană, EuroEd a coordonat și implementat peste 100 de proiecte educaționale naționale și internaționale.
Proiectele implementate sunt în domeniul învățării limbilor străine în scopuri specifice, dezvoltarea resurselor online, dezvoltarea materialelor educaționale creative, jocuri și teatru, rețele, angajabilitate, dezvoltarea competențelor pentru ocuparea de locuri de muncă, incluziune socială, digitalizare, inteligență emoțională, medicină, motivație și sprijin, promovarea calității în dezvoltarea proiectelor europene, sport, responsabilitate socială și voluntariat etc.